%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-soulatso24

«Ο ΝΤΕΛΙΚΑΝΗΣ» ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ 09 Οκτωβρίου 2016 | Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο)

Για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, μια μουσικοχορευτική παράσταση με 26 ηθοποιούς, 30 χορευτές και 15 μουσικούς επί σκηνής, μας μεταφέρει στην Κρήτη του ’50, για να παρακολουθήσουμε την απότομη ενηλικίωση ενός παιδιού στο στενό κοινωνικό περιβάλλον της Κρήτης. Μέσα από κωμικά και δραματικά επεισόδια ακολουθούμε τα βήματα του Ντελικανή, ως την ανέλιξη του σε σύμβολο της αιώνιας νεότητας!

Το έργο:
Πρόκειται για ένα υπερθέαμα με την παραδοσιακή μουσική πανδαισία της Κρήτης, αλλά και με κομμάτια από την παλιά πολυβραβευμένη ταινία του Ελληνικού κινηματογράφου σε μουσική του Μανώλη Σκουλούδη.
Αυτή τη φορά ο «Ντελικανής» θα πάρει την μορφή μιας μεγάλης μουσικής παράστασης που, πέρα από την υπόθεση που είναι πια κλασσική, θα φιλοξενήσει και όλο το πνεύμα και την ψυχή της μουσικής της Κρήτης.

Συντελεστές:
Προσαρμογή για το θέατρο και επιμέλεια: Ηλίας Μαλανδρής
Λαογραφική μελέτη & χοροδιδασκαλία: Γιώργος Φραγκάκης
Σκηνικά- κοστούμια: Κούλα Γαλιώνη
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Θεατρική κίνηση: Βάσια Αγγελίδου
Ήχος: Δημήτρης Μπουρμπούλης
Φωτογραφίες: Γιούλη Γεωργαντίδου
Διερμηνεία στη νοηματική: Σοφία Ρομπόλη & Μαρία Βλάμη
Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη
Οργάνωση παραγωγής: Διόνυσος
Ειδικά για την παράσταση εικαστικός σχεδιασμός Αλέκος Φασιανός

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Τζομπανάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Σοφία Μουτίδου, Βίβιαν Κοντομάρη, Δέσποινα Πόγκα, Νίκος Τσεργάς, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ρενάτα Καπετανάκη, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, Χριστίνα Γερογιάννη, Γιώτα Βόκαλη, Φανή Παρλή, Γεωργία Κυριακίδου, Περικλής Ματαράγκας και σε πρώτη εμφάνιση οι Αλέξανδρος Ψυχράμης, Γιάννης Γρηγοράκης, Ιωάννης Καρέλλης, Τόμας Τζόρτα, Ελένη Καρατσόλη και η μικρή Κατερίνα Τουσούνη.
Φιλική συμμετοχή: Πάνος Σκουρολιάκος και Τέλης Ζώτος. Μαζί τους τραγουδούν οι Αρετή Κετιμέ, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Πέτα, Ανδρέας Σμυρνάκης, Γεωργία Βεληβασάκη.

Τα καθαρά κέρδη που θα προκύψουν από την παράσταση θα ενισχύσουν την εκστρατεία της ΟΜ.Κ.Ε. για τη Συνταγματική αναγνώριση της Ελληνικής νοηματικής γλώσσας και την παροχή ίσων ευκαιριών στην ενημέρωση, στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση, στα άτομα με προβλήματα ακοής.

artandlife.grΕγγραφείτε στο Newsletter του Soulatso24 για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα...!

Αρέσει σε %d bloggers: