tzortzoglou_329101432

Σεμινάρια υποκριτικής από τον Σ.Τζώρτζογλου

 

15665959-1693823887575321-5655400217672442660-n

Ο κόσμος της υποκριτικής είναι αρκετά μαγευτικός. Πολλά ταλέντα κυκλοφορούν έξω δίχως να έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το ταλέντο που διαθέτουν και οι λόγοι είναι πολλοί και ποικίλοι. Ο κυριότερος είναι με βεβαιότητα ο οικονομικός παράγοντας. Την απάντηση σε αυτήν την δυσκολία έρχεται να δώσει ο Στράτος Τζώρτζογλου ο οποίος για πρώτη φορά διεξάγει σεμινάρια υποκριτικής από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου στην «Βιβλιοθήκη Βολανάκη».

Έπειτα από συνέντευξη που έδωσε ο ηθοποιός στο Star.tv είπε τα εξής: «Αποφάσισα να κάνω αυτά τα σεμινάρια, διότι ένιωθα την ανάγκη να μεταδώσω όλα αυτά που έχω μάθει τόσα χρόνια, μέσα από τις σπουδαίες συναντήσεις και συνεργασίες. Στην Ελλάδα οι σχολές υποκριτικής είναι μεμονωμένες, δεν υπάρχει σύστημα. Τώρα  η πολιτεία σκέφτεται να κάνει μια ακαδημία, ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα σπουδαία μυαλά αυτά του τόπου».

Επιπλέον σύμφωνα με την αντίστοιχη εκ΄δηλωση που έχει δημιουργηθεί στο Facebook στόχος του σεμιναρίου αποτελεί:

Να μεταδώσουν τη γνώση για την υποκριτική με βάση τις σημαντικές εμπειρίες του Στράτου Τζώρτζογλου με τους κορυφαίους σκηνοθέτες του θεάτρου: τον Κάρολο Κουν, τον Μίνωα Βολανάκη, τον Ζυλ Ντασέν, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τη Ρούλα Πατεράκη, τον Αντρέα Βουτσινά, τον Γιάννη Κόκκο, τον Ιωάννη Σκουρλέτη, την Άντζελα Μπρούσκου. Αλλά και του κινηματογράφου : τον Παντελή Βούλγαρη, το Θόδωρο Αγγελόπουλο, το Μιχάλη Κακογιάννη, το Νίκο Παναγιωτόπουλο, την Eva Bergman, τον Bruno Coppola, τον Michel Favart, τον Dragan Bjelogrlic, την Christina Kallas.
Μάλιστα όπως συχνά λέει χαρακτηριστικά ο Στράτος Τζώρτζογλου :“Οι δάσκαλοι, οι μέντορες και εκείνοι που μου έδωσαν ευκαιρίες στην πορεία μου και με έχουν κάνει να νιώθω ευλογημένος, μου δίδαξαν την αξία του να προσπαθώ κάθε στιγμή να γίνομαι καλύτερος. Ο Κάρολος Κουν μου έλεγε συχνά “Πρεπει να πιστεύουμε στα θαύματα, για να συμβούν”. Κι αυτό πρέπει να έχει στο νου και στην καρδιά του κάθε νέος ηθοποιός. Το πάθος και η απόλαυση της υποκριτικής διαδικασίας θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία”.
Στο σεμινάριο οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν στη Μέθοδο των Σωματικών Ενεργειών, στα Στοιχεία της Ενέργειας, το μαγικό «Αν», τις Απρόσμενες Συνθήκες, τη Φαντασία, τη Συγκέντρωση Προσοχής, την Αλήθεια και την Πίστη, την Επικοινωνία, την Προσαρμογή, το Χρόνο, το Ρυθμό, τη Συγκινησιακή Μνήμη, την Ανάλυση μέσω Γεγονότων και Ενεργειών, το Υπερ-αντικείμενο και τη Γραμμή «διαμέσου» των Ενεργειών, τα Σωματικά Εφόδια, το Σμίλεμα του Ρόλου, τη Γέννηση ενός Χαρακτήρα.
Μέρος της διδακτικής της υποκριτικής περιλαμβάνει τα συναισθήματα, τη νοημοσύνη, το θράσος, και ναι, τη σεξουαλικότητά μας. Η σεξουαλικότητα είναι σημαντικό μέρος της αρχέγονης φύσης του ανθρώπου και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της τέχνης της υποκριτικής.

Μαζί με τον Στράτο Τζώρτζογλου θα διδάξει ο Θεόδωρος Εσπίριτου.

Το Σεμινάριο θα γίνει με χρήση κάμερας και οθόνης.

tzortzoglou_329101432

INFO:

Μαζί με τον Στράτο Τζώρτζογλου θα διδάξει ο Θεόδωρος Εσπίριτου. Το Σεμινάριο θα γίνει με χρήση κάμερας και οθόνης.

“Βιβλιοθήκη Βολανάκη”, Στουρνάρη 11 – Εξάρχεια
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου – Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017
και ώρες 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Κόστος σεμιναρίου : 120 ευρώ
Τηλ. Κρατήσεων: 6936251970, 2103300423Εγγραφείτε στο Newsletter του Soulatso24 για να μαθαίνετε πρώτοι τα πάντα...!

Αρέσει σε %d bloggers: